Armenakis Insurance

Η εφαρμογή του Νόμου Α.Ε 2743/99 στα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Σκαφών της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς

Η εφαρμογή του Νόμου Α.Ε 2743/99 στα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Σκαφών της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς

Μετά την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου οι ασφαλιστικές εταιρίες μέσω της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιριών προσπάθησαν να προσαρτήσουν το νόμο περί αστικής ευθύνης στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κάνοντας κατά την κρίση της κάθε εταιρίας τις ρυθμίσεις που υποτίθεται θα επέτρεπαν στους όρους του διεθνούς ασφαλιστηρίου συμβολαίου Institute Yacht Clauses να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

  Άντ’ αυτού το μόνο που κατάφεραν ήταν ένας μεγάλος αριθμός εταιριών της Ελληνικής αγοράς να δημιουργήσει προσαρτήματα αστικής ευθύνης σύμφωνα με τα δεδομένα του νόμου 2743/99 διαγράφοντας όμως τον όρο 11 του Institute Yacht Clauses (περί αστικής ευθύνης) όπου περιλαμβάνονται σημαντικές καλύψεις σύμφωνα με τους κινδύνους που διατρέχει ένα σκάφος αναψυχής στη θάλασσα.

Το ανωτέρω θέμα έχει δημιουργήσει ένα κομφούζιο στους πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών αφού οι κίνδυνοι αστικής ευθύνης, ανάλογα με την εταιρία, εξαιρούνται ή καλύπτονται χωρίς κάτι τέτοιο να διαφαίνεται ξεκάθαρα σους
όρους των συμβολαίων τους, αφού οι διεθνείς όροι αστικής ευθύνης συνήθως συγκρούονται με τους όρους του ελληνικού  νόμου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω ο μόνος ζημιωμένος είναι ο πελάτης ο οποίος νομίζοντας ότι καλύπτεται βάση των διεθνών όρων I.Y.C., που διέπουν τα ασφαλιστήρια σκαφών των περισσοτέρων ασφαλιστικών εταιριών, όταν συντρέξει ο κίνδυνος, συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με την Ελληνική πραγματικότητα την οποία διατρέχει ο ερασιτεχνισμός και το χαμηλό επίπεδο επαγγελματικής ευθύνης, αφού οι περισσότερες εταιρίες της Ελληνικής αγοράς δεν έχουν δώσει την δέουσα προσοχή στο ανωτέρω θέμα γεγονός που οφείλεται κατά βάση στην έλλειψη έμπειρων στελεχών στον ανωτέρω κλάδο ασφάλισης στην Ελλάδα.

Με εκτίμηση,
Ι. Αρμενάκης

 

Αρμενακης Ασφαλιστικες Υπηρεσιες - Συνεργάτες

Αρμενάκης Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Armenakis Insurance Services
Λ. Συγγρού 19, 117 43 Αθήνα
Τηλ.: 210 9215022
Fax: 210 9215067

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook

 

 

Συνδεθείτε μαζί μας στο Linkedin

Linkedin

Επισκεφθείτε μας...

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Συνδεδεμένοι Επισκέπτες...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος